2012. június 25., hétfő

Fej és láda

Van egy 4x10 -es basszus ládám és egy Behringer BX3000T basszus fejem. Mind a kettő a mindenki álltal ismert szőrös szövettel volt bevonva gyárilag. Az idők folyamán történt sokminden az eszközökkel, így már nem voltak olyan frissek mint ahogy elképzeli az ember. Minden azzal kezdődött, hogy a BX3000T jelerősség mérő műszerében a fakó sárga izzó kiégett. Szétszedés után az internetet felkutatva sehol nem találtam megfelelő izzót. Ezért úgy döntöttem, hogy a tartósság és megbízhatóság érdekében led-et használok. Három darab kék led mellett döntöttem, melyek éppen befértek még a műszer házába. Összeszerelés után nagyon furcsán nézett ki a műszer, ezért a led-eket úgy állítottam be, hogy fényük a műszer burkolatának belsejéről világítsák meg a kijelző skáláját.
Ezután következett először a 4x10 -es láda újra bőrözése. Először lekerült a régi szövet, majd a láda alsó része ragasztással meg lett erősítve. A régi ragasztó eltávolítása után, ami a teljes felületet borította, megkezdődött a láda újrabőrözése. Már csak órák kérdése volt, hogy a munka első része befejeződjön.
Ezután a fej áthúzása következett. A kisebb felületek miatt sokkal könnyebb volt a feladat első ránézésre, sőt a gyári szövetet is sikerült úgy levenni, hogy egy szabásmintát készítsünk róla. Itt következett a nehezítés, mert valami furcsa ragasztót használ a Behringer gyára, ami az eltávolíthatatlan kategóriába tartozik. Azért sikerült a dobozt megtisztítani, és műbőr felragasztása is jó lett.
A jó munka végeztével tartottunk egy arany pénteket. ;)






















































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése